Despre noi

BAT România este parte a grupului BAT, cu operațiuni în peste 175 de piețe și peste 52.000 de angajați la nivel global.

Povestea BAT în România a început acum 25 de ani, odată cu construirea fabricii din Ploiești, în prezent al doilea cel mai mare centru de producție al companiei din Europa și între primele cinci la nivel global. BAT este liderul pieței de tutun locale cu o cotă de piață de peste 50% și cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României. În 2021, BAT a avut o contribuție totală la bugetul României de circa 11 miliarde de lei sub formă de taxe și accize, o creștere a contribuțiilor de 10% față de anul 2020.

BAT este un angajator strategic în Romania, cu peste 3.000 de locuri de muncă bine plătite în cadrul celor trei entități economice ( BAT Investment – fabrica de la Ploiești, BAT Trading – compania de marketing și distribuție și GBS – centrul de servicii integrate din București). Numărul de angajați ai BAT a crescut constant, în medie cu circa 10% în fiecare dintre cei 25 de ani de existență a companiei în România. De asemenea, BAT generează alte 30.000 de locuri de muncă indirect, prin lanțul de distribuție și aprovizionare.

BAT a fost recunoscut în mod constant pentru performanță în domeniul sustenabilității și în 2022 a fost numit lider în domeniul protejării mediului de Financial Times, pentru reducerea cu succes a intensității emisiilor și, de asemenea, a primit cea mai înaltă distincție în S&P Global Sustainability Yearbook 2021. În plus, BAT a fost listat în 2021 în Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) pentru al douăzecilea an consecutiv, fiind singura companie de tutun inclusă în World Index al DJSI.

Obiectivul companiei este de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului asupra sănătății, ceea ce presupune angajamentul de a oferi consumatorilor adulți o gamă variată de produse cu risc redus*. Pentru atingerea acestui obiectiv, la nivel global, compania investește 350 de milioane de lire sterline anual în cercetarea, dezvoltarea și comercializarea produselor cu risc redus*.

*Bazat pe dovezile existente și presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse. Aceste produse nu sunt lipsite de risc și provoacă dependență.

Prezentare Generala
Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi o experienta personalizata. Permite activarea pentru a beneficia de avantajele lor.

Distribuie