Cum aflăm ce JOB ni se potrivește?

E simplu – îți faci un test împreună cu consilierii noștri iar în urma rezultatelor pe care le afișează ai de fapt o hartă consistentă despre cum funcționezi și ceea ce ți se potrivește.

Ai auzit de testele JVIS si NEOPIR?

JVIS (Jackson Vocational Interest Survey) a fost creat pentru a oferi un instrument eficient de măsurare a intereselor vocaționale, în vederea estimării intereselor vocaționale ale persoanelor de ambele sexe, de-a lungul unui set comun de dimensiuni. Fiind o tehnică utilă în consilierea vocațională și în luarea deciziilor vocaționale, instrumentul are cea mai mare utilitate în mediile în care sunt luate aceste decizii.
Aceste medii includ scoli și colegii, centre universitare de consiliere și de altfel orice alt mediu în care un individ dorește să întreprindă explorarea carierelor posibile pentru el. Formatul și scalele JVIS combină o cantitate optimă de informație, relevantă pentru interesele vocaționale, cu ușurința interpretării.

NEO PI-R™ este cel mai utilizat chestionar de personalitate în psihologia modernă, evaluând constructele clasice ale modelului Big Five. NEO PI-R™ poate fi considerat standardul pentru ceea ce se numește „modelul canonic al Big Five”, în întreaga lume. NEO PI-R™ este un instrument de măsurare concis pentru cele cinci dimensiuni majore sau domenii ale personalității, precum și pentru cele mai importante trăsături sau fațete care definesc fiecare domeniu. Împreună, cele 5 domenii și 30 de fatețe ale NEO PI-R™ permit o evaluare comprehensivă a personalității adulte. Deși numele chestionarului este derivat de la inițialele primelor trei domenii măsurate, adică Nevrotism, Extraversie și Deschidere, NEO este un nume propriu, nu o abreviere, și nu trebuie citit pe litere.

Chestionarul este destinat femeilor și bărbaților de orice vârstă, evidențiind stilul emoțional, interpersonal, experiențial, atitudinal și motivațional al respondentului. Testul se face în 30-40 minute, iar scorarea se realizează în câteva secunde prin formatul online.

NEO PI-R™ este fundamentat pe un model conceptual care capitalizează decenii de cercetări și de analize factoriale asupra structurii personalității. Scalele sale au fost elaborate și perfecționate printr-un melanj metodologic, utilizând atât metode raționale cât și de analiză factorială. La baza sa stau cercetări intensive, desfășurate timp de 15 ani, pe eșantioane de adulți, atât pe populații clinice, cât și pe populații normale. Dovezile privitoare la fidelitatea, stabilitatea și validitatea de construct asociate scalelor sunt prezentate în detaliu într-o serie de publicații internaționale.

Ține cont, în această etapă – cel mai important pentru tine – și tot ceea ce își dorește un angajator – este să afli unde ești și încotro te îndrepți, adică o hartă și o busolă ca prim start în viață.

Îndrăznește!
Fă-ți aceste teste ca să îți fie și ție mai clar ce ți se potrivește cu adevărat.

Cu drag,

Echipa ARCCA

*2722

Folosim cookie-uri pentru a-ti oferi o experienta personalizata. Permite activarea pentru a beneficia de avantajele lor.